143 kilomeetrit tunnis Politsei peatas asulasisesel teel vahtralehega kihutaja

Postimees
Copy
Liikluskaamera mõõtis autol 143. kilomeetrise tunnikiiruse.
Liikluskaamera mõõtis autol 143. kilomeetrise tunnikiiruse. Foto: PPA

Politsei- ja piirivalveamet vahendas ühismeedias juhtumit, kus algaja sõidukijuht sõitis asulasisesel teel 143 km/h, ta jäi ajutiselt ilma ka oma juhtimisõigusest. 

PPA liiklusjärelvalvekeskus sõnas postituses, et ühel mihklikuu varahommikul äratas politsei tähelepanu sõiduk, mille liikumiskiiruseks mõõdeti asulasisesel teel 143 km/h. Kui kõik mõõdetava kasuks arvestatavad rehkendused tehtud said, siis liikus sõiduk lubatust tervelt 88 km/h kiiremini.

«Rendiautot roolinud 21-aastane juht tegu ei eitanud ja jagatud selgituste kohaselt meeldibki talle kiiresti sõita. Juht peeti kinni ja mõneks ajaks pakuti talle võimalust tutvuda kinnipidamiskeskuse ehituslike iseärasustega,» kirjutati postituses.

Nüüd on asjas otsuse teinud ka Harju maakohus. Varem karistamata noormehel tuleb rahatrahvina tasuda neljakohaline summa, lisakaristusena võeti ära juhtimisõigus, mida tal oli kõigest neli kuud.

Kui esmase juhiloa omajal on mootorsõiduki juhtimisõigus karistuseks ära võetud, siis tunnistatakse tema mootorsõiduki juhtimisõigus ja talle antud esmane juhiluba kehtetuks. Karistusregistri seaduse kohaselt kustutatakse karistusandmed registrist ja kantakse arhiivi, kui väärteo eest määratud rahatrahvi tasumisest on möödunud aasta. 

«Juhtimisõigus on eriõigus ja selle olemasolu eeldab kehtestatud reeglitest kinnipidamist. Reeglid on selleks, et tagada enda ja kaasliiklejate turvalisus,» manitseb politsei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles