Ida-Viru uued õpetajad ärevuses: lubatud palgalisa pole välja makstud! (2)

Copy
Narva Eesti riigigümnaasiumi direktor Irene Käosaar läks raha välja makstes riski peale välja.
Narva Eesti riigigümnaasiumi direktor Irene Käosaar läks raha välja makstes riski peale välja. Foto: Ilja Smirnov

Kõrgema palga ootuses Ida-Virumaale tööle läinud õpetajatest suurt osa tabas septembri palka kätte saades ebameeldiv üllatus – lubatud palgalisa välja ei makstud.

Suurenenud rahavajaduse tõttu Ida-Virumaale tööle läinud õpetaja rääkis Postimehele anonüümsust paludes, et tal oli plaanis hakata palgalisast toetama sügisel iseseisvat elu alustanud last. «Palgapäeval pangaarvet vaadates tekkis küsimus, kas riik on mind alt vedanud,» ohkas ta.

Kool sõlmis temaga töölepingu, mille järgi on tema töötasu alates 1. septembrist 1749 eurot ja täiendav tööjõukulu toetus 874 eurot kuni aasta lõpuni.

«Kool toonitas, et alates jaanuarist pole koefitsienti määratud ja seetõttu ei saa nad garanteerida, et ka hiljem on palk sama,» rääkis õpetaja. «Meediast teame kõik, et Ida-Virumaal on õpetajate palk 2600. Nüüd siis on lugu selline, et juhtkond ütles, et seda palgalisa ei saa praegu, saab kas oktoobri lõpus või novembris. Sest ministeerium pidavat vaatama üle kõiki taotlusi, kes selle lisakoefitsiendi jaoks raha taotlesid.»

Koolijuht oli õpetaja sõnul kinnitanud, et on taotluse esitanud õigel ajal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles