Siseministeeriumi asekantsleriteks saavad Krista Aas ja Joosep Kaasik

Postimees
Copy
Krista Aas
Krista Aas Foto: Siseministeerium

Avalike konkursside tulemusel kinnitas siseminister Lauri Läänemets Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleriks Joosep Kaasiku ning varade asekantsleriks Krista Aasa. Mõlemad uued asekantslerid tulevad Politsei- ja Piirivalveametist ning alustavad Siseministeeriumis tööd novembris.

«Konkurss oli väga tihe ning mul on väga hea meel, et leidsime tugevad asekantslerid just Siseministeeriumi valitsemisala seest,» ütles siseminister Lauri Läänemets. «Hea valdkonnatundmine on toeks kiirele sisseelamisele ning mõlema uue asekantsleri edukas ja mitmekesine juhikarjäär loob eelduse heade tulemuste saavutamiseks.»

Krista Aas töötab praegu PPA peadirektori asetäitjana arenduse alal. Varasemalt on ta töötanud juhtivatel ametikohtadel Prokuratuuris, Riigikontrollis ning Politsei- ja Piirivalveametis.

Krista Aasal on rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraad EBS-ist ning õigusteaduse magistrikraad Tartu Ülikoolist. Ta on olnud TTÜ lektor majandusteaduskonna majandusarvestuse instituudis.

Krista Aas alustab Siseministeeriumi varade asekantslerina tööd 1. novembrist.

Joosep Kaasik tuleb Siseministeeriumisse PPA Põhja prefektuuri prefekti ametikohalt. Varasemalt on tal juhtimiskogemus nii avalikus kui ka avalik-õiguslikus sektoris ning rahvusvaheline kogemus regionaalse üksuse juhina Euroopa Liidu politseimissioonil Bosnias ja Herzegovinas.

Joosep Kaasik
Joosep Kaasik Foto: Siseministeerium

Joosep Kaasikul on infotehnoloogia ja haldusjuhtimise magistrikraadid TTÜ-st (TalTech) ning rahvusvahelise politseikoostöö magistrikraad Euroopa Politseikolledžist (CEPOL). Ta on olnud Sisekaitseakadeemia külalislektor turva ja korrakaitse teemadel ning avaldanud publikatsioone nii Sisekaitseakadeemias kui CEPOLis.

Joosep Kaasik alustab sisejulgeoleku asekantslerina tööd 20. novembrist. Asekantslerite ametiaeg kestab viis aastat.

Siseministeeriumis on neli asekantslerit. Senise varade asekantsleri Piret Lilleväli ametiaeg lõpeb 31. oktoobril, varasem sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar töötab alates augustist Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitjana piirivalve alal. Käesoleva aasta lõpus lõpeb ametiaeg ka pääste- ja kriisivalmiduse asekantsleril Viola Murd, avalik konkurss sellele ametikohale on lõppjärgus. Rahvastiku ja kodanikuühiskonna asekantsler on Raivo Küüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles