Mihkelson: Hamas tegutseb Iisraeli rünnates Venemaa toetusel (2)

BNS
Copy
Palestiinlased kannavad haavatud kaaslast Gaza sektoris laupäeval pärast Iisraeli vastulööki.
Palestiinlased kannavad haavatud kaaslast Gaza sektoris laupäeval pärast Iisraeli vastulööki. Foto: Bashar Taleb / AFP / Scanpix

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (RE) leiab, et islami vastupanuliikumine Hamas tegutseb Iisraeli rünnates eeldatavasti nii Iraani kui ka Venemaa toetusel.

Mihkelson kirjutab sotsiaalmeedias, et see pole pelgalt asunduste või niinimetatud Jeruusalemma mošee probleem – mõõde on kindlasti laiem ning suure tõenäosusega poleks Hamas tegutsenud ilma Iraani ja eelduslikult ka Venemaa toetuseta.

«Viimase aasta jooksul on Hamasi liidrid käinud kaks korda Moskvas visiidil,» kirjutab Mihkelson. «Hästi koordineeritud üllatusrünnaku läbiviimiseks vajas Hamas ilmselt ka välist luureabi. Igatahes on sõja puhkemine Iisraelis meeltmööda Moskvale ja Teheranile, millega seotakse Lääne tähelepanu, destabiliseeritakse olukorda regioonis ja nurjatakse potentsiaalselt Iisraeli lähenemine Saudi Araabiale. Samuti aitab see hajutada maailma meedia tähelepanu käimasolevalt suursõjalt Ukrainas.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles