KESKPÄEVATUND Strandberg Kallase ja Kaljulaidi tülist: selline tüliõun on Venemaale kasulik (2)

Kuku Raadio
Copy
Kersti Kaljulaid ja Kaja Kallas koos abikaasaga.
Kersti Kaljulaid ja Kaja Kallas koos abikaasaga. Foto: Sander Ilvest

Kuku raadio saate «Keskpäevatund» saatejuht Marek Strandberg nentis laupäeval, et peaminister Kaja Kallase ja endise presidendi Kersti Kaljulaidi vahel puhkenud sõnasõda on kasulik Venemaale.

«Venemaa jaoks on kahtlemata kasulik lükata selline tüliõun naaberriikide majanduslikule ja poliitilisele areenile. Me peame vaatama, kui kaua Kallas ja Kaljulaid veel Eesti avalikkus ees figureerivad. Väikest pausi oleks põhjust pidada nii endisel presidendil kui peaministril. Ühiskond saaks edasi minna, sest asendamatuid inimesi ei ole,» ütles Stranbdberg.

Saatejuht Priit Hõbemägi meenutas, kuidas Kaja Kallas hakkas Vikerraadio saates pragama Kersti Kaljulaidiga selle eest, et endisel presidendil justkui ei sobiks teda kritiseerida, kui ta samal ajal istus ise Vene gaasi vedava Alexela nõukogus

«Küsimus on selles, kas Kaljulaid teadis, et Kasahstani gaas on asendunud Vene gaasiga. Tema vastused on olnud eeskujulikult põikevad,» ütles Hõbemägi. Tema sõnul on Eesti jaoks suur probleem, kui kaks riigi kuvandit loovat nägu, Kaja Kallas ja Kersti Kaljulaid on sattunud olukorda, kus neid võib siduda Venemaaga äriajamisega.

Saatejuht Ainar Ruussaar märkis, et midagi peab olema väga valesti, kui nõukogu liige ei tea, millega ettevõte tegeleb.

Hõbemäe sünul ei ole Alexela puhul vahet, kas nõukogus istub Kersti Kaljulaid või Carl Bildt, perekond Hääled ajavad oma äri nii, nagu tahavad. «Ma ei taha Kersti Kaljulaidi majandusteadmisi kuidagi alahinnata , ta on kahtlemata majanduses tugev, aga ma ei usu, et Heiti Hääl tunneb vajadust kelleltki oma äri kohta nõu küsida,» ütles Hõbemägi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles