Demineerijad vabastasid elamu üle ujutanud jõe rüsijääst

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähkma jõgi.
Lähkma jõgi. Foto: Lääne-Eesti päästekeskus

Eile kella 16 paiku käisid päästeameti demineerijad Pärnumaal Surju vallas Jaamaküla külas lõhkamas jääd, mis sulges veevoolu Lähkma jõel ning ujutas üle jõe kaldal asunud elumaja põrandad.

Lääne-Eesti ja Põhja-Eesti pommigruppide demineerijate saabudes selgus, et Lähkma jõele oli kuhjunud kolm rüsijää hunnikut, mis olid kuni põhjani jõe ummistanud ning jõgi tükkis kaldale ehitatud palkmaja tuppa.

Jõevee taseme tõus algas omaniku sõnul laupäeva õhtul, kuid tuppa tuli vesi loetud tundide jooksul pühapäeva lõunal, mispeale majaperemees palus häirekeskuselt abi. Üleujutuse kõrghetkel ulatus vesi toa põrandalt 30 sentimeetri kõrgusele.

Lääne-Eesti pommigrupi peademineerija Eliot Põld ütles, et kuna elumaja asus kohas, kuhu rasketehnikaga jääd eemaldama ei pääse ning inimeste vara oli üleujutuse tõttu ohus, oli viimane võimalus jää lõhata. Demineerijad lõhkasid rüsijääst tekkinud tammid ning peale esimest lasku hakkas Põllu kinnitusel veetase kiirelt langema.

Demineerijad lahkusid sündmuskohalt kella 21 ajal.

Täna hommikul käis Lääne-Eesti pommigrupi peademineerija olukorda kontrollimas ning jõevee tase oli langenud ohutule tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles