Eesti toetab Ukrainat talveks valmistumisel poole miljoni euroga (1)

BNS
Copy
Eelmise aasta talv Ukrainas Sumõs.
Eelmise aasta talv Ukrainas Sumõs. Foto: Mihkel Maripuu

Välisministeerium eraldab Ukrainale talveks valmistumiseks humanitaarabina pool miljonit eurot, mis jõuab inimesteni läbi MTÜ Pagulasabi ja MTÜ Mondo.

MTÜ Pagulasabile eraldab välisministeerium 200 000 eurot rahapõhiseks abiks kõige haavatavamas olukorras Ukraina tsiviilelanike ja riigisiseste põgenike jaoks tahkete kütuste soetamiseks ning Gruusias asuvatele Ukraina pagulastele abiks talvetingimustes toimetulekul.

Pressiteates lisati, et MTÜ Mondole eraldatakse ligi 301 000 eurot kahe riigisiseste põgenike varjupaiga parandamiseks ja soojustamiseks Harkivis ja Zaporižžjas ning kaheksa varjupaiga varustamiseks kütteseadmete, tahkete kütuste ja generaatoritega Dnipropetrovski ja Donetski oblastis.

Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Ukrainas vajab humanitaarabi hinnanguliselt 17,6 miljonit inimest, mis moodustavad 40 protsenti Ukraina elanikkonnast. «Venemaa agressioon põhjustas Ukrainas Euroopa 21. sajandi tõsiseima humanitaarkriisi, milles Ukraina inimesed on näidanud äärmist vastupidavust,» ütles välisminister Margus Tsahkna.

«Toetus Ukrainale humanitaarvajadustele vastamisel on osa Eesti igakülgsest abist. Ukraina on jätkuvalt meie prioriteetriik humanitaarabi andmisel.»

«Täiemahulise sõja algusest on hinnanguliselt 1,4 miljonit kodu Ukrainas kahjustatud või hävinud, abivajadused on suurimad rindejoone lähedastel aladel,» ütles Tsahkna. «Talve saabumine toob kaasa uued vajadused – eelmisel talvel nägime Venemaa arvukaid ning rahvusvahelist humanitaarõigust rikkunud rünnakuid Ukraina energiataristule.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles