USSISÕNAD Martin Herem õppusel osalemisest: kõik numbrid võiksid olla paremad

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy

Kaitseminister Hanno Pevkur tõi «Ussisõnade» suurõppust kokkuvõtval pressikonverentsil välja, et õppusi võib lugeda õnnestunuks. 


Õppusest rääkival pressikonverentsil võtsid sõna kaitseminister Hanno Pevkur, kaitseväe juhataja Martin Herem ning kaitseliidu ülem Riho Ühtegi. 

Pevkur tänas omalt poolt kõiki osapooli tuues välja näiteks tööandjad, kes jätkasid õppusel osalejatele palga maksmist. «Meie poolt makstav kompensatsioon kindlasti paljudel juhtudel saadavat palka kinni ei maksnud ja ära ei katnud,» netis ta. Samuti tänas ta kõiki abilisi, kes õppuse viimisel abiks olid ning ettevõtjaid, kes õppuse käigus aitasid. «Üks ettevõtja andis oma soojad ruumid meestele magamiseks, viis sooja kohvi ja värskeid pirukaid. Väikesed asjad tunduvad, aga tegelikult ülioluline arvestades seda ilma, mis lõuna ringkonnas oli,» tõi minister välja. 

Ta käis enda sõnul läbi kõik neli ringkonda ning silma jäi meeste kõrge motivatsioon. Eriti arvestades, et õppusel osalenute keskmine vanus oli 36 eluaastat ning ajateenistusest möödas umbes 15 aastat. Osalejad teadsid, miks nad õppusele on tulnud ning omavahel tekkis ka kambavaim. «Ma tahaks väga näha, et need rühmad ka tulevikus jäävad omavahel suhtlema. Tegelikult see on see, mis meeskonnatunde loob,» lisas ta. Samuti tänas ta omavalitsusi ja kaitseliidu- ning kaitseväe personali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles