Ministeeriumi kummitusametnikud hoiavad raha kinni (2)

Copy
Pealtnäha pole kedagi, kes erapooletu kõrvalseisjana ütleks, millal on palgafondi arvestatud kummitusametnikke liiga palju ja millal normi piires. Riigikontrolli teatel sõltub paljuski ajast, kaua kohad täitmata on.
Pealtnäha pole kedagi, kes erapooletu kõrvalseisjana ütleks, millal on palgafondi arvestatud kummitusametnikke liiga palju ja millal normi piires. Riigikontrolli teatel sõltub paljuski ajast, kaua kohad täitmata on. Foto: Mihkel Maripuu

Välisministeeriumi hiljutise koondamisteate valguses nähtub, et ministeeriumidel pole kärpimisel ühtset reeglit: igaüks tegutseb isemoodi ja olematute töötajate palgafondid ulatuvad seinast seina.

Kui mõni ministeerium on tühjade ametikohtade palgaeelarve nulli jätnud, leidub neid, kes on varunud sadade tühjade töökohtade eelarvesse tuhandeid eurosid ilma selge plaanita sinna kedagi värvata.

45 ametikoha koondamisest teatanud välisministeerium viitas kärpekavale, ehkki pooled koondatavad kohad olid täitmata – laias laastus näis vähemalt osaliselt tegu olevat tühjade ridade korrastamisega, mille võiks ette võtta ka mõni teine ministeerium. Tõsi, ehk mitte päris koondamiste nime all.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles