Soome kahtlustab Venemaad Eesti-Soome gaasitoru sabotaažis, tõendeid veel otsitakse

Copy
Keskkonnale seekordne juhtum ohtu ei kujuta, sest metaan on õhus lahustunud, kinnitavad Eesti ministrid. Pildil Balticconnectori ehitus Paldiskis 2019. aastal. 
Keskkonnale seekordne juhtum ohtu ei kujuta, sest metaan on õhus lahustunud, kinnitavad Eesti ministrid. Pildil Balticconnectori ehitus Paldiskis 2019. aastal. Foto: Kaader videost/Elering

Soome julgeolekuasutused kahtlustavad, et ööl vastu 8. oktoobrit, pühapäeval tekkinud lekke taga Eesti-Soome vahelises gaasitorus on Venemaa, kirjutab Soome meedia.

Kahjustusi hinnates võib öelda, et gaasiühenduse taastamiseks kulub kuid.

2020. aastal rajatud gaasitorus Balticconnector hakkas rõhk langema pühapäeva öösel veidi enne kella kahte ning seejärel sulgesid kahe riigi süsteemioperaatorid gaasivoo. Toru on katkenud Soome majandusvööndis.

Soome valitsuse eile korraldatud julgeolekuolukorrateemalisel pressikonverentsil ütles sealne piirivalvejuht Markku Hassinen, et pühapäeva hommikul algatati uurimine, selgitamaks, mis on juhtunud. Piirivalve koos mereväega vaatas toru millimeeter millimeetri haaval läbi ja eile hommikul leiti vigastus, mis ei ole saanud ise tekkida. Nüüdseks on uurimise üle võtnud keskkriminaalpolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles