Prokuratuur: Varvara juhtumi lahendamine on prioriteet

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara surnukeha leidmiskoht.
Varvara surnukeha leidmiskoht. Foto: Irina Kivimäe

Politsei pole veel 9-aastase narvalanna Varvara tapmises kahtlustatavat tabanud, ent töö selle nimel on praegu nii politsei kui prokuratuuri prioriteet.

Seda, kui suur on kahtlusaluste ring ning kas kurjategija profiil on vahepeal täpsustunud, ei soovinud Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk täpselt kommenteerida. «Uurimise detailidesse me paraku laskuda ei saa, kuna paljud asjad peavadki kurjategijani jõudmiseks olema praegu vaid uurijate ja prokuröri teada,» jäi Luuk napisõnaliseks.

«Samas saame kinnitada, et selle kuriteo avastamine on nii Viru ringkonnaprokuratuuri kui ka Ida prefektuuri selge prioriteet ja juhtumi lahendamisega tegeletakse väga aktiivselt,» lisas ta.

Samuti kinnitas Luuk, et kõiki politseile laekunud vihjeid kontrollitakse pidevalt, jättes siiski täpsustamata, kui palju neid on saabunud.

Varvara otsimiseks aktiviseerusid paljud vabatahtlikud, kes otsisid tüdrukut kõikvõimalikest kohtadest ning jagasid infot tema võimalike asupaikade kohta. Nüüd jätkub sotsiaalvõrgustikes arutelu ja infojagamine võimalike kahtlusaluste kohta, ähvardatakse suisa omakohtuga, millest politsei keelitab elanikke hoiduma.

Näiteks levib sotsiaalvõrgustikes link venekeelse videoga, mis kannab pealkirja «Narvas püüti kinni pedofiil». Sellel on näha, kuidas noormehed tulevad auto juures seisva mehe juurde, pärides, keda ta ootab ja süüdistades teda 12-aastase tüdruku ootamises. Väidetavalt on need noormehed end võrgus esitlenud 12-aastase tüdrukuna ja see mees tuli justkui temaga kokku saama. Videole jätkuks arutlesid inimesed koguni, et sellel kujutatud mees meenutab Nõmmel tegutseva pedofiili fotorobotit.

Mari Luugi sõnul selgus juhtumi kontrollimisel, et politseisse saabus esimesena hoopis videos näidatud mees, kes oli sellisest filmimisest nördinud. «Politsei tuvastas isikud, kes teda filmisid. Nende salvestatud vestlust kontrollides selgus, et ei saa üheselt tuvastada, et vestluse teine pool oli just see mees, kes kohtumisele ilmus. Samuti väitis mees, et teda meelitati kohtumisele hoopis teisel eesmärgil,» märkis Luuk. «Seega ei olnud ei politseil ega ka prokuröril peale asjaoludega tutvumist alust arvata, et tegemist on pedofiiliga, vaid pigem oli lugu pahatahtlikult üles esitatud,» sõnas Luuk lisades, et laimamise eest on võimalik kohtusse kaevata.

Rohkem selliseid juhtumeid, kus inimest oleks üritatud n-ö pedofiiliakuriteos süüdi lavastada, ei ole pressinõuniku kinnitusel Viru ringkonnaprokuratuuris olnud.

Samuti kontrollib politsei piiriületuste andmeid ning Venemaaga toimub koostöö ka otsekontaktide kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles