Tramm nr 6 asemel hakkab taas sõitma tramm nr 5

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Alates 1. novembrist sõidab Koplisse ka tramm nr 5.
Alates 1. novembrist sõidab Koplisse ka tramm nr 5. Foto: Herman-Erik Isop

Alates 1. novembrist tuleb Tallinnas tagasi liinile tramm nr 5, mis hakkab sõitma marsruudil Kopli-Vana-Lõuna.

Sel marsruudil sõitis sama numbriga tramm viimati 2004. aastal. Kesklinnas toimuvate ehitustööde tõttu Tondit ja Koplit ühendanud ajutine liin nr 6 sõidab kuni 31. oktoobrini.

Abilinnapea Vladimir Svet selgitas, et viimased kuud on näidanud linlaste selget huvi Koplit ja Pärnu maanteed ühendava trammiliini vastu. «Pärast seda, kui oktoobris taastus kogu trammiliiklus, on kujunenud ajutise liini nr 6 puhul probleemiks Tondi lõpp-peatuse võimekus kolme liini tramme vastu võtta. Kuna peatuse vastuvõtuvõime suurendamiseks pole Tondil piisavalt ruumi, otsustasime taaskäivitada trammiliini nr 5, mis hakkab sõitma Vana-Lõunasse, nagu ka paarkümmend aastat tagasi,» rääkis Svet.

«Viimastel aastatel on Põhja-Tallinna ja Veerenni piirkonnas tekkinud uued elurajoonid, aga ka hulgaliselt uusi töökohti. Soovime neid piirkondi omavahel paremini ühendada ja haarata suuremat hulka inimesi tramme kasutama. Tramm nr 5 võimaldab paremat ühendust Veerenni piirkonnaga, samuti oleks see mugav Tallinna ühisgümnaasiumi õpilastele ja õpetajatele. Viru ringi liikluskoormus ja olemasoleva veeremi efektiivne kasutamine on jätkuvalt väljakutseks, kuid tramm nr 5 jääb liinile püsivalt,» selgitas abilinnapea.

Liini lõpp-peatus hakkab olema Vana-Lõuna tänaval kunstnik Kaarel Kurismaa loodud trammiskulptuuri juures. Lähiajal paigaldatakse sealsesse peatusse ootepaviljon. Samuti sünkroniseeritakse trammide sõiduplaanid, et liin nr 5 liiguks sujuvalt koos teiste trammiliinidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles