Krimikirjanik Katrin Pauts liitus Isamaaga (1)

Postimees
Copy
Katrin Pauts (vasakult teine).
Katrin Pauts (vasakult teine). Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik ja kirjanik Katrin Pauts liitus Isamaa erakonnaga.

Ehkki erinevalt Tõnis Mölderist, Jaanus Karilaiust, Neeme Välist ja Triin Varekust ei tulnud Pauts Isamaasse otse Keskerakonnast, kandideeris ta kevadistel valimistel riigikokku Keskerakonna nimekirjas. Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal kogutud 82 häält teda parlamenti ei viinud.

«Kuigi esialgu heidutas pärast kevadisi riigikogu valimisi kujunenud poliitiline kultuur mind väga ja esimese hooga tahtsin selle eest kaugele ära põgeneda, mõtlesin ümber: ma ei jookse lihtsalt minema. See ei ole õige. Meenusid inimestele antud lubadused – valijaid oli mul veel vähe, aga nad ju lootsid mu peale,» sõnas Pauts Facebookis.

Ta lisas: «Mõtlesin ka kirjanike liidu esimehele Tiit Aleksejevile, keda austan kogu hingest ja kes oli loomeringkonnast üks väheseid, kes andis mulle möödunud valimisteks kaasa siirad head soovid. Mul oleks Tiidu ees halb, kui ma vähemalt ei püüaks teha, mida talle lubasin.»

Keele ja kirjanduse eest seismine sobib Pautsi sõnul Isamaa põhimõtetega hästi. «Inimesed peavad saama luksuskaubaks muutunud raamatuid lugeda. Maaraamatukogud peavad säilima. Raamatukoguhoidjad saagu oma töö eest väärikat tasu. Minu lapsepõlves oli raamatukogutädi, kelle juures kooliteel ikka peatuse tegin, väga tähtis inimene, kes suunas mu elukäiku suurelt.»

Sama kehtib õpetajate kohta, märkis ta ning rõhutas, et kvaliteetne eestikeelne haridus pole kokkuhoiukoht. «Kokkuhoiu ja meelega venitamise koht pole ka muukeelsetele inimestele eestikeelse koolihariduse võimaldamine. On vale, et vene emakeelega inimeste eest seisab Eestis ainult üks erakond.»

Pauts mõistab, et paljudel tekib ehk küsimus, kuidas temasugune liberaalsemate vaadetega inimene valis konservatiivse erakonna. «Aga mulle meeldib Isamaa põhimõtetes hoopis rohkem sõna «alalhoidlikkus».»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles