USA toetab Eestit ja Soomet gaasitoru lekke uurimisel (1)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse avaüritus 2018. aastal.
Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse avaüritus 2018. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

USA välisminister Antony Blinken kinnitas sotsiaalmeediaplatvormil X (endise nimega Twitter), et USA toetab Eestit ja Soomet gaasitorus Balticconnector tekkinud lekke uurimist. 

«Oleme NATO liitlaste Soome ja Eesti kõrval, kui nad uurivad Läänemere merealusele infrastruktuurile tekitatud kahjusid ja toetame nende käimasolevat uurimist põhjuse väljaselgitamiseks,» säutsus Blinken. 

Täna arutleti Brüsselis NATO kaitseministrite kohtumise teisel päeval muuhulgas ka Eesti ja Soome vaheliste ühenduste juhtumitest tõukuvalt kriitilise taristu kaitset.

«Andsime Eesti ja Soome poolt liitlastele ülevaate hetkeseisust. Toetus oli tugev ja liitlastelt tuli abipakkumisi nii kohtumisel kui ka kahepoolselt. NATO jaoks on veealuse kriitilise infrastruktuuri julgeolek tähtis ning jätkatakse tihedat infovahetust liitlaste ja NATO vahel. Kõik mis puudutab võimalikke järgnevaid samme NATO poolt, siis siinkohal saame öelda, et NATO jälgib ja hindab olukorda väga tähelepanelikult,» selgitas kaitseminister Hanno Pevkur (RE) pressiteate vahendusel. 

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles, et kui peaks leidma kinnitust, et leke oli tahtlikult tekitatud, reageerivad sellele NATO liitlased ühtselt ja sihikindlalt, vahendas Reuters

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles