Kaitseministeerium avab toetusmeetme ühiskonna kaitsetahte tõstmiseks (1)

BNS
Copy
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: Kaader videost

Kaitseministeerium kuulutab välja projekti- ja tegevustoetuste konkursid, leidmaks koostööpartnereid, kelle kaasabil suurendada Eesti elanike toetust riigikaitsele ja tõsta ühiskonna valmidust riigikaitsesse panustada.

Toetusmeetme põhilised sihtrühmad on noored, reservväelased, veteranid ja tööandjad.

«Eesti ühiskonna üldine kaitsetahe on väga kõrge, aga murekoht on madal teadlikkus, kuidas riigikaitsesse on võimalik panustada erinevates sihtrühmades, nagu noored ja tööandjad. Selleks et suurendada noorte valmidust ajateenistus läbida või tööandjate seas suurendada valmidust säilitada reservväelaste sissetulekud õppekogunemiste jooksul, otsib kaitseministeerium endale koostööpartnereid, kelle kaasabil erinevate sihtrühmade teadlikkust tõsta,» ütles kaitsetahte arendamise osakonna juhataja Helmuth Martin Reisner.

Konkursid kuulutatakse välja kaitsetahte ja strateegilise kommunikatsiooni valdkonnas.

Kaitseministeerium ootab taotlusi 2024. aasta projekti- ja tegevustoetuste konkursile, mille fookuses on noorte seas teadlikkuse tõstmine riigikaitse valdkonnast ja huvi kasvatamine ajateenistuse vastu, sealhulgas naiste seas; ettevõtete ja tööandjate teadlikkuse tõstmine riigikaitsest; reservväelaste teadlikkuse, sidususe ja füüsilise valmisoleku tõstmine; ühiskonnas tervikuna toetuse kasvatamine riigikaitsele ja kaitsetegevusele; veteranide mälestamine ja ühiskondliku tunnustamise suurendamine; informeerituse suurendamine ühiskonnas, kuidas riigikaitsesse panustada; NATO ja kollektiivkaitse ülesehituse ning Eestis viibivate NATO liitlasvägede tegevuste tutvustamine noortele ning kesk- ja kutseharidusasutuste õpetajatele; Eesti elanike meediapädevuse tõstmine.

Eesmärkide täitmiseks on lubatud läbi viia vabalt valitud tegevusi, nende seas näiteks erinevad teavitusüritused, noortele suunatud laagrid, meediakampaaniad, mälestusüritused ja koolitused. Toetuse saamiseks esitatud tegevused tuleb ellu viia 2024. kalendriaasta lõpuks.

Taotluste esitamise tähtaeg on 15. november.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles