Talv ei ole kaugel: pühapäevast võib sõita naastrehvidega

BNS
Copy
Illustreeriv foto rehvivahetusest.
Illustreeriv foto rehvivahetusest. Foto: Elmo Riig

Alates pühapäevast on lubatud sõita naastrehvidega ja alates 1. detsembrist on talverehvid kohustuslikud.

Transpordiamet teatas pressiteate vahendusel, et ka siis, kui liigeldakse peamiselt päevasel ajal ja linnades või suurtel maanteedel, ei tasu rehvivahetusega liigselt venitada. Kuigi päevased õhutemperatuurid võivad olla plusspoolel ja suuremad teed on lumevabad, püsib öiste külmakraadide tõttu libeduse oht.

«Seepärast soovitame arvestada, kui palju, mis ajal ja millistel teedel sõidetakse. Kui tuleb sõita pikki vahemaid erinevat liiki teedel, sageli varahommikul või hilistel öötundidel, ei tasu rehvivahetusega oodata,» sõnas transpordiameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra. «Libedal teel suverehvidega sõites seame ohtu nii enda kui kaasliiklejate elu.»

Transpordiamet kordas üle, et mida paremad on rehvid, seda kindlamalt püsib auto teel. Lisaks on oluline meeles pidada, et talverehvi mustri jääksügavus peab olema suurem kui kolm millimeetrit.

Naastrehve võib Eestis kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Lamellrehvidega võib sõita aasta ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles