Kütuseskandaali tõttu kriminaalmenetluse kaela saanud Kalle Grünthal keeldub kommentaaridest (28)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kalle Grünthal riigikogu saalis Postimehe uudiseid lugemas
Kalle Grünthal riigikogu saalis Postimehe uudiseid lugemas Foto: Taavi Sepp

Rahvasaadik Kalle Grünthali (EKRE) suhtes algatati kriminaalmenetlus seoses riigikogu liikme kütusekaardi kasutamisega.

Sel nädalal kirjutas esmalt Äripäev, et Grünthal on viieminutilise vahega tankinud enda autosse nii bensiini kui ka diislikütust. Eile kirjutas Eesti Ekspress, et samadel aegadel, kui ta ise on olnud riigikogu saalis, on kütusekaart kasutust leidnud.

«Keskkriminaalpolitsei alustas asjaolude kontrollimiseks kriminaalmenetlust, sest ajakirjanduses ilmunud informatsioon viitab, et riigikogu liikme kasutusse antud kütusekaartidega võidi omastada erinevat liiki autokütuseid. Kriminaalmenetlust alustati omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Praegu ei ole kellelegi kahtlustust esitatud,» kommenteeris prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius.

Hommikul Postimehega rääkides keeldus Grünthal asjaolusid kommenteerimast. Ta soovitas ajakirjanikel teha enne selliste artiklite kirjutamist taustatööd ning endale seadus ja õigusruum selgeks teha. Grünthal süüdistas ajakirjandust, et nende ainus eesmärk on ta sopaga üle kallata ja tõmmata tähelepanu eemale peaminister Kaja Kallaselt.

Grünthali kütusesaagat pidi neljapäeval «Esimeses stuudios» kommenteerima ka EKRE esimees Martin Helme. «Ma küsisin Kallelt, mis värk on. Kalle ütles: «Hakkasin tulema oma kodust Tallinnasse tööle, panin autol paagi täis. Autol läks tööle häiretuli, et mingi rike, jätsin auto tee äärde. Kutsusin sõbra appi, lasin tal paagi täis ja tema tõi mind Tallinna.».»

Helme ei näe enda sõnul probleemi: «Praegu loeme jälle kuluhüvitistest, selleks et Kaja Kallas ei oleks halbade asjade pärast uudistes.»

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles