Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Arendaja läheb Merivälja tee meditsiinikeskusega uuele katsele

Copy
2020. aastal pandi vaevalt alata jõudnud ehitus seisma, sest arendaja tahtis detailplaneeringuga ette nähtud 133-kohalise maa-aluse parkla ehitamata jätta.
2020. aastal pandi vaevalt alata jõudnud ehitus seisma, sest arendaja tahtis detailplaneeringuga ette nähtud 133-kohalise maa-aluse parkla ehitamata jätta. Foto: Sander Ilvest

Merivälja Realestate OÜ sõlmis ehitusfirmaga Rand & Tuulberg lepingu Merivälja tee äärde uue meditsiinikeskus rajamiseks. Hoone peaks valmima 2025. aasta suvel.

«Mitu aastat väldanud planeerimisprotsess on edukalt lõppenud ja meil on hea meel kinnitada, et meditsiinikeskuse fookusega uue ärihoone ehitusleping on nüüdseks allkirjastatud ja tööd on alanud,» ütles hoone arendaja ja omaniku Merivälja Realestate OÜ juhatuse liige Tõnu Kõuhkna.

«Oleme loobunud algsest plaanist sõlmida kogu hoone osas leping ühe ankurrentnikuga ning läinud selle asemel meditsiinivaldkonna ettevõtetega otselepingute sõlmimise teed. Huvi on algusest peale olnud suur, sest nii asukoht kui hoone kontseptsioon on sektorile sümpaatsed,» selgitas arendaja.

Merivälja Realestate OÜ rajab Merivälja tee 33 kinnistule kokku ligikaudu 4500 ruutmeetrit üüripinda äri ja meditsiiniteenuste osutamiseks ja 107 parkimiskohta ning lisaks veel 64 parkimiskohta avalikuks kasutamiseks, nagu näevad ette Tallinna linna poolt kehtestatud projekteerimistingimused.

Tulevane meditsiinikeskus hakkab välja nägema selline.
Tulevane meditsiinikeskus hakkab välja nägema selline. Foto: Merivälja Realestate OÜ

Ettevõte alustas meditsiinikeskuse ehitamist juba 2020. aastal, kuid siis pani ehitusjärelevalve tööd seisma, sest arendaja tahtis jätta ehitamata maa-aluse parkimiskorruse, kus pidi olema 133 parkimiskohta, mille kasutamise üle otsustab hoone omanik.

Tookord aga alustati ehitust ilma maa-aluse korruse rajamiseta. Arendaja püüdis ehitustööde alustamisega paralleelselt ka dokumentatsiooni muuta, kuid sellega ei jäänud linnaametnikud nõusse. Seetõttu seisiski ehitus umbes kolm aastat. Vahepeal loobus hoonesse kolimise plaanist ka Confido Healthcare Group, kellest pidi saama meditsiinikeskuse ankurrentnik.

Märksõnad

Tagasi üles