Prefekt: inimjõu taha uurimine ei jää

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldis Alus.
Aldis Alus. Foto: Arvet Mägi

Ida prefekt Aldis Alus kinnitas, et 9-aastase Varvara Ivanova tapmise uurimiseks teeb koostööd kogu Eesti politsei ning senikaua, kuni kurjategija on tabatud, on Narva tänavatel turvalisuse tagamiseks täiendavad patrullid ja vabatahtlikud.

«Avalikkus on kaasatud praegu turvalisuse tagamisse, täiendavad politseipatrullid on välja pandud, vastavalt instrueeritud,» ütles Alus. Lisapatrullid pandi välja vastavalt möödunud nädalal tõsiselt üle vaadatud ja uuendatud riskianalüüsile, kuid täpsemalt ei tahtnud prefekt politsei taktikat kommenteerida.

«Vanematel soovitame mõelda ja oma lapsed järelevalve all hoida. Antud hetkel on kuritegu avastamata ja vanemad peaksid kindlasti olema tähelepanelikud. Ma ei taha paanikat külvata, me teeme kõik endast oleneva, et õiguskord oleks tagatud,» ütles Alus.

Vilets tänavavalgustus ning rikkis tänavakaamerad on Aluse sõnul kogu linna probleem, mitte ainult kuriteo juhtumise piirkonna oma. «Kindlasti võetakse luubi alla turvalisuse küsimus Narva linnas tervikuna, kuidas me saame turvalisust suurendada nii politseinike poolt kui vabatahtlike kaasabil,» sõnas ta.

Kui palju politseinikke möödunud nädalal 9-aastase Varvara tapmise uurimisega tegeleb, ei saa prefekti sõnul välja öelda: «Kuriteo lahendamine käib nii, et meil on koostöö üle Eesti, me saame igakülgset abi, kust vähegi soovime. Siin ei saa rääkida arvuliselt. Ma saan kinnitada, et inimjõu taha meil ükski töö ei jää. Kõik vihjed saavad kontrollitud. Siin ma paluksingi, et meie avalikkus esitaks vihjeid kas ida@politsei.ee või telefonil 110. Kui on soov, saab vihjaja jääda anonüümseks,» ütles Alus.

Omakohtu juhtumeid võimalike kahtlustatavate osas tema sõnul siiani pole olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles