JÄLGI LENDU Iisraelist startis evakuatsioonilend Balti riikide kodanikega (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
AirBalticu lennuk Airbus A220-300 Riia lennuväljal.
AirBalticu lennuk Airbus A220-300 Riia lennuväljal. Foto: EPA / TOMS KALNINS

Kella 14 paiku tõusis Iisraelist Tel Avivi lennuväljal õhku AirBalticu evakuatsioonilend, mille pardal on lisaks kodumaale naasta soovivatele Läti kodanikele Eesti ja Leedu reisijad. 

Tel Avivist väljumise ajaks oli lennu saabumisaeg juba edasi lükatud ning AirBalticu lennuk peaks Riias maanduma kell 18.44. Pardal on 10 Eesti kodanikku.

Lennu BTI1772 teekonda saab reaalajas jälgida Flightradar 24 kaardilt. 

Evakuatsioonilennu Riiast Tel Avivi ja sealt tagasi palus korraldada Läti välisministeerium, kirjutas TVNET. Hommikuse lennuga Tel Avivi suunal liitus väljaande teatel ka mitu Iisraeli kodanikku. Läti välisministeeriumi esindaja andis mõista, et vajadusel kaalutakse ka järgmisi erilende.

Evakuatsioonilennu pilet 148 vaba kohaga lennukile maksis väljaande teatel 340 eurot. Esialgu 290 eurot maksma pidanud lennupileti hind tõusis kindlustuse tõttu. 

Iisraelis on lendu ootamas veel kolm Eesti kodanikku

Välisministeeriumile teadaolevalt on tänase seisuga Iisraelist lahkumiseks leidnud võimaluse 64 kodanikku. Riigis on veel 3 lühiajaliselt viibivat kodanikku, kes on endast välisministeeriumile teada andnud, soetanud lennupileti ning ootavad lahkumist.

«Palume, et kõik Eesti kodanikud, kes on Iisraelis ja soovivad lahkuda, annaksid võimaluse korral sellest välisministeeriumile teada ning registreeriksid oma lühiajalise viibimise riigis välisministeeriumi kodulehel või konsul@mfa.ee,» palus välisministeerium. 

«Lisaks palume, et kõik Eesti kodanikud, kes on Gaza sektoris või kõik kes on teadlikud abi vajavast Eesti kodanikust Gaza sektoris, annaksid võimaluse korral sellest välisministeeriumile teada.»

Välisministeerium soovitab Iisraelisse ilma tungiva vajaduseta reisimist vältida. Iisraelis viibijatel palume olla tähelepanelikud ja järgida kohalike ametivõimude juhiseid. Vajadusel saab konsulaarabi ööpäevaringsel hädaabi telefonil +372 5301 9999.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles