PAKU VÄLJA Ornitoloogiaühing otsib 2025. aasta lindu

Postimees
Copy
Kukkuv kägu.
Kukkuv kägu. Foto: Kilvar Kessler

Eesti ornitoloogiaühing kuulutas välja ideekonkursi 2025. aasta linnu leidmiseks ja projekti elluviimiseks. Ettepanekuid saab esitada 5. novembrini. 

Eesti ornitoloogiaühing valib Eesti aasta lindu alates 1995. aastast. Käesoleva aasta lind on aul, 2024. aasta linnuks valiti kägu.

Ideekonkursil on osalema oodatud ornitoloogid, linnuvaatlejad ja teised linnuhuvilised, kes on valmis oma valitud liigi tutvustamiseks esitatud ideed koostöös ornitoloogiaühinguga ka 2025. aasta jooksul ellu viima, teatas ühing.

Aasta linnu valimise eesmärk on tutvustada avalikkusele üht Eesti linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodushuvilisi selle liigi uurimis- ja kaitsetegevustesse.

Ornitoloogiaühing ootab ideekonkursile kuni ühe A4-lehekülje pikkuseid ettepanekuid, mis peavad sisaldama aasta linnuks pakutava liigi või liigirühma nime, põhjendust, kavandatavate tegevuste kirjeldust ja projekti võimalike teostajate nimesid. Esitatav liik ei tohi olla varem aasta linnuks valitud. Varasemate aasta lindudega saab tutvuda ornitoloogiaühingu kodulehel.

Ettepanekud tuleb saata selle aasta 5. novembriks ornitoloogiaühingu e-posti aadressil eoy@eoy.ee.

Aasta linnu valib esitatud kandidaatide seast välja ornitoloogiaühingu nõukogu. Aasta lind 2025 avalikustatakse ühingu suvepäevadel järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles