Sotsid: Keskerakond tahab kindlustada võimumonopoli

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Sotsiaaldemokraadid toetavad võimalike liitumisläbirääkimiste alustamist Tallinna  naaberomavalitsustega ja pealinna ülisuurte halduskulude vähendamist, samas on Keskerakonna sellekohaste algatuste tegelikuks eesmärgiks hoopis kindlustada iga hinna eest oma võimumonopol Tallinnas.

Ettepanek asendada kiirkorras senised kaheksa linnaosa umbmääraste osakondadega on kantud linnapea Savisaare hirmust kaotada sel sügisel võim pealinnas, leidis sotsiaaldemokraatide Tallinna esimees Jaak Juske.

Nii tuleb jõuga muuta Tallinn üheks valimisringkonnaks, mis annaks Savisaarele võimaluse koguda hääli üle linna, tõdes ta.

«Sotsiaaldemokraatidel on tugev linnapeakandidaat ja nii ei ole meie jaoks vahet, kas pealinn on kohalikel valimistel üks või kaheksa ringkonda. Pakume tänasele korrumpeerunud linnavõimule selget alternatiivi. Küll ei saa me aga nõustuda Tallinna ajalooliste linnaosade hävitamisega ühe mehe võimujänu rahuldamiseks.  Tallinlased ei anna seda Savisaarele andeks,» väidab sotside pressiteade.

Sotsiaaldemokraatidele teeb tõsist muret ka Keskerakonna plaan nimetada senised
keskerakondlastest linnaosavanemad moodustatavate osakondade direktoritena ametisse tähtajatult. Nii üritab valimiskaotust tajuv Keskerakond oma võimu tsementeerida ebademokraatlikke võtteid kasutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles