Ettevaatust liikluses: lörts ja lumi muudavad teed libedaks

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Lume- ja lörtsisadu muudab teed-tänavad libedaks.
Lume- ja lörtsisadu muudab teed-tänavad libedaks. Foto: Marko Saarm

Eeloleval ööl põhjast saabuv külm õhumass asendab vihmasaju mitmel pool lörtsi, mõnel pool ka lumega ning teed muutuvad libedaks, hoiatab keskkonnaagentuur.

Sajupilvi on öösel enam Eesti põhja- ja idaosas. Temperatuur langeb nii õhus kui teepindadel miinuspoolele ning teed muutuvad laialdaselt libedaks.

Neljapäeva päeval koondub tihedam sadu põhjarannikule, mujal on sajuhooge kohati. Lörtsisajus libeduseoht püsib.

Öised miinimumtemperatuurid langevad neljapäeval -2..+2 °C-ni, vaid kitsastel rannikuäärsetel aladel jäävad 5 °C lähedale, päevane õhutemperatuur on 0..+5 °C piires.

Reede öösel jätkub põhjarannikul tihe lörtsisadu. Õhus ja teepindadel on miinuskraadid ning on väga suur libeduseoht.

Õhutemperatuur on reede öösel 0..-4, tuulele avatud rannikul üle 0 °C, päeval on +1..+5 °C.

Transpordiamet: libedusetõrje võib võtta aega

Transpordiameti teatel on nende hooldepartnerid valmis tegema teedele libedustõrjet, ent tuleb arvestada, et see võtab aega. «Palume liiklejatel olla ettevaatlikud, eriti neil, kes pole jõudnud vahetada suverehve talverehvide vastu,» lausus transpordiameti teehoiuteenistuse direktor Janno Sammul.

Ühtlasi soovitab transpordiamet enne sõidu alustamist vaadata teeolusid portaalist tarktee.ee. Sõidukijuhil tuleb olla ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Kindlasti tuleb sõidukijuhtidel üle vaadata oma auto ja selle varustus. Oluline on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Samuti tuleb veenduda, et pidurid, tuled ja kojamehed on töökorras.

Naastrehvide kasutamine on lubatud alates 15. oktoobrist, talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema hiljemalt 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles