Tallinna abilinnapea pakkus eesti ja vene laste koolimääramise probleemile lahenduse (1)

Copy
Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnul on laste koolikohtade teemal lihtne lahendus leitud.
Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnul on laste koolikohtade teemal lihtne lahendus leitud. Foto: Tairo Lutter

Tallinna haridusvaldkonda juhtiv abilinnapea Andrei Kante oli eile erinevalt varasemast eestikeelsele õppele ülemineku suhtes positiivselt meelestatud ning lubas, et üheskoos saadakse hakkama. Huvitaval kombel käis ta välja plaani, mis sarnaneb linnavolikogu Isamaa fraktsiooni pakutuga.

Kante rääkis eilsel pressikonverentsil, et lihtne lahendus on leitud – kui varem sai lapsevanem esitada oma eelistusi õppekeele suhtes, siis nüüd viiakse sisse kaks mõistet: eestikeelne kool ja eestikeelsele õppele üle minev kool, mille vahel saab pere valida.

Kolmapäeval kirjutas Postimees, et Tallinna volikogu Isamaa fraktsioonil on kujunenud olukorrale kaks lahendust. Fraktsiooni esimehe Karl Sander Kase sõnul on praegu linnavalitsuse määruses ette nähtud arvestamine lapse elukohaga, õdede-vendade õppimisega samas koolis ning võimaluse korral ka lapsevanema sooviga. «Meie hinnangul on täiesti realistlik arvestada samas määruses ka lapse keeleoskuse taset, mis välistaks olukorra, kus praeguses eesti õppekeelega koolis õpib edaspidi liiga palju vene emakeelega lapsi või et eesti lapsi suunatakse valdavalt üleminekukoolidesse,» lausus Kase.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles