Balticconnectori kahjustamises on kahtluse all eelkõige kaks laeva

Copy
Newnew Polar Bear tänavu juunis. Hiinlastele kuuluv laev oli saatuslikul ajal Balticconnectori kahjustatud kohale kõige lähemal.
Newnew Polar Bear tänavu juunis. Hiinlastele kuuluv laev oli saatuslikul ajal Balticconnectori kahjustatud kohale kõige lähemal. Foto: Jerzy Nowak / Marinetraffic.com

Soome riiklik juurdlusbüroo avaldas teisipäeval, et tuvastati laevad, mis olid Balticconnectori viga saamise ajal gaasitoru lähedal.

«Alused, mis olid intsidendi ajal seal piirkonnas, on avalike andmete põhjal tuvastatud. Uurimine on keskendunud mitmele laevale, näiteks Newnew Polar Bear ja Sevmorput, kuid samuti teistele laevadele, mis andmete põhjal olid kahjustuste tekkimise ajal seal piirkonnas,» ütles Soome riikliku juurdlusbüroo uurija Risto Lohi.

Kui varem on seoses lõhkenud Eesti-Soome gaasitoruga räägitud meedias venelaste naftatankerist SVG Flot, mis oli Balticconnectori lähistel ankrus terve saatusliku nädalavahetuse, siis samal ajal liikus torule kõvasti lähemalgi hiinlastele kuuluv, kuid Hongkongi lipu all seilav konteinerlaev Newnew Polar Bear, kirjutas Postimees teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles