Keskerakond ja Hillar Teder said kulukal kohtuprotsessil etapivõidu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Porto Franco kohtuotsuse kuulutamine Harju maakohtus tõi kaitsjate ja süüaluste näole naeratuse ning pärast kohtuniku väljumist saalist nad kaisutasid üksteist.
Porto Franco kohtuotsuse kuulutamine Harju maakohtus tõi kaitsjate ja süüaluste näole naeratuse ning pärast kohtuniku väljumist saalist nad kaisutasid üksteist. Foto: Sander Ilvest

Tallinna sadamaalale Porto Franco kinnisvara­arendust rajav ärimees Hillar Teder, Keskerakonna endine peasekretär Mihhail Korb ja MTÜ Eesti Keskerakond said eile Eesti lähiajaloo ühel kulukaimal kohtuprotsessil etapivõidu, kui Harju maakohus otsustas, et arendusele servituuditasu määramisel ei olnud tegemist mõjuvõimuga kauplemisega.

Tegemist oli siiski ligi poolteist aastat kestnud kohtuprotsessi vahefinišiga, kuna süüdistuse esitanud riigiprokurör Taavi Pern kavatseb eilse otsuse kindlasti Tallinna ringkonnakohtus vaidlustada.

Süüdistuse järgi lubasid Keskerakond ja selle peasekretär Mihhail Korb Hillar Tederile kasutada oma mõjuvõimu Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti (KE) üle selleks, et ärimehele kuuluv OÜ Porto Franco saaks Tallinna linnavalitsuselt põhjendamatu ja ebavõrdse eelise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles