Kaja Kallas võttis Pariisis vastu L’Expressi Euroopa auhinna (1)

BNS
Copy
Kaja Kallas ja Emmanuel Macron
Kaja Kallas ja Emmanuel Macron Foto: Jürgen Randma

Peaminister Kallas esines kolmapäeval Prantsuse uudisteajakirja L’Express 70. aastapäevale pühendatud konverentsil ja võttis vastu L’Expressi Euroopa auhinna, mille andis üle Prantsuse Euroopa küsimuste minister Laurence Boone.

Kallas keskendus konverentsi lõpukõnes Euroopa tuleviku teemadele. «Parim võimalus tulevikku ennustada on see ise luua. Meie Euroopa on midagi, mis ei saa kunagi valmis. Pärast iga kriisi, pärast iga laienemist, pärast iga uue põlvkonna kujunemiskogemusi peab Euroopa end ikka ja jälle taas looma,» rõhutas Kallas.

Peaministri sõnul on vajalik, et Euroopa Liit pakuks mitte ainult lootust paremale tulevikule, vaid suudaks ka päriselt inimeste elu paremaks muuta.

Kallas toonitas, et püsiva rahu saavutamiseks on vaja kaotada hallid alad Euroopa julgeolekus. «Hallid alad õhutavad konflikte ja ahvatlevad diktaatoreid vallutama. Venemaa peab kaotama oma viimase koloniaalsõja. Ukraina koht on Euroopa Liidus ja pärast sõda ka NATOs,» ütles ta.

Kallas kutsus kuulajaid üles mitte laskuma Brüsseli lemmikajaviitesse ehk arutellu ELi institutsionaalsete reformide vajalikkuse üle. «Järgmisel aastal möödub 20 aastat Eesti ühinemisest Euroopa Liiduga. ELi aluslepingud on sellest ajast saati olnud laienemisvalmis. Me ei pea asuma neid uuesti läbi vaatama,» sõnas Kallas. «Olen kindel, et saame liiduna laienemisega edukalt hakkama,» lisas ta.

Prantsuse uudisteajakirja L’Express 70. aastapäevale pühendatud konverents tõi kokku Prantsuse poliitika, kultuuri, teaduse ja ärimaailma esindajad. Kallas võttis üritusel vastu L’Expressi Euroopa auhinna (Prix de l'Europe). Ta sai auhinna demokraatia ja vabaduste eest seismise, Ukraina toetamise ning poliitilise julguse eest. Auhinna andis üle Prantsuse Euroopa küsimuste minister Laurence Boone.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles