Siseminister ei soovi Kopli komando küsimuses Tallinnaga kohtuda (1)

BNS
Copy
Siseminister Lauri Läänemets
Siseminister Lauri Läänemets Foto: Pilt videost

Kuigi Tallinna linn on avalikult pakkunud Kopli päästekomando toetuseks rahalist tuge ja siseminister Lauri Läänemetsale läkitati kirjalik ettepanek kolmepoolseks kohtumiseks ministeeriumi, pealinna ning Eesti Päästeala Töötajate Ametiühingu vahel, laekus ministeeriumist sõnum, et Kopli päästekomando asjus lahendust leidvaks kohtumiseks minister vajadust ei näe.

Kopli päästekomando sulgemise peamiseks põhjuseks on siseministeeriumi toodud 727 000eurose eelarvekärpe vajadus, paraku siseminister Tallinna linna otsese eelarvelise toe kasutamist arutada ei soovi.

«Eelarvekärbe on Kopli päästekomando küsimuses olnud kesksel kohal. Tallinna linn on pakkunud otsest rahalist tuge komando säilitamiseks. Jääb selgusetuks, miks ei soovi siseminister konkreetse lahenduse leidmiseks linna ja päästjate esindusorganisatsiooniga kohtuda ja kui tõsiselt tuleks võtta tema seniseid arvukaid sõnavõtte päästevõimekuse tähtsusest,» ütles Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap.

Eesti Päästeala Töötajate Ametiühingu (EPTAÜ) läkitatud kirjas paluti kolmepoolset kohtumist eesmärgiga leida ühine lahendus, mis sobib kõigile osapooltele.

«Lilleküla komando, mida pakutakse asendusena piirkonda teenindama, on juba praegu väljakutsete arvult Eesti kõige koormatum komando. See tähendab, et kui tuleb kutse Koplisse, võib Lilleküla komando olla tühi, sest sealsed päästjad on juba kusagil mujal väljakutsel. Abi tuleb sel juhul veelgi kaugemalt ning ooteaeg võib venida lubatust oluliselt pikemaks, eriti liikluse tipptundidel – see tooks kaasa katastroofilised tagajärjed,» ütles Eesti Päästeala Töötajate Ametiühingu peausaldusisik Kalle Koop.

«Selles otsuses on kaalul 60 000 Põhja-Tallinna inimese igapäevane turvalisus, päästekomando puhul tuleb mõelda ka võimaliku sõjalise agressiooni ning nende rolli peale elanikkonnakaitses. Lahendus tuleb leida, sest praeguses julgeolekuolukorras on komando sulgemine kohatu,» märkis MTÜ kriisiuuringute keskuse juht Hannes Nagel.

Kopli päästekomando toetuseks toimus 12. oktoobril kogukondlik meeleavaldus, ühtlasi on komando säilimise toetuseks kogutud üle 4000 allkirja. Allkirjastanud leiavad, et elanikkonnakaitset ja päästeameti võimekusi tuleb tugevdada, alustada tuleb aga Kopli päästekomando sulgemise peatamisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles