Kalle Grünthalil riigikogust lahkumise plaani ei ole (13)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Kalle Grünthal riigikogus.
Kalle Grünthal riigikogus. Foto: Mihkel Maripuu

Kütusehüvitiste ja korteriskandaali tõttu EKREst lahkunud ja EKRE fraktsioonist välja heidetud Kalle Grünthal ütles ERRi uudisteportaalile, et riigikogust ta lahkuda ei kavatse.

Kalle Grünthal sõnas neljapäeval ERRile, et riigikogust lahkumise plaani tal ei ole ning ta ei mõista, miks ta peaks seda tegema, kui valijad on talle hääle andnud. 

Kui ajakirjanik osutas tähelepanu asjaolule, et Grünthal ise riigikogu mandaati ei saanud, valimistel valituks ei osutunud, vaid ta on riigikogus Euroopa Parlamendi liikme Jaak Madisoni (EKRE) asendusliikmena, vastas ta, et miks ta peaks riigikogust lahkuma, kui Madison teda mölakaks sõimab ning et ta ei ole kellelegi midagi võlgu.

«Ma leian, et ma ei ole võlgu erakonnale. Küsimus on praegu selles, et ma lahkusin sealt sellepärast, et erakonna mainet hoida,» ütles riigikogu liige, lisades, et saalis hääletab ta endiselt EKRE põhimõtetest lähtuvalt, sest need on talle südamelähedased. 

Eile sõnas EKRE esimees Martin Helme, et tema hinnangul peaks Grünthal parlamendist lahkuma. ERRile Grünthal Helme seisukohta kommenteerida ei soovinud, küll aga ütles ta, et erakonna esimees tema poole isiklikult taolise hinnanguga pöördunud ei ole.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles