Otepääl hukkus elumaja tulekahjus inimene

Postimees
Copy
Tuletõrjeauto.
Tuletõrjeauto. Foto: Madis Veltman

Täna õhtul kell 16.43 sai häirekeskus teate tulekahjust Otepää linnas. Päästjad tõid eluruumidest välja hukkunud inimese.

Tulekahjust eluhoones häirekeskusele teatanud inimese sõnul olid leegid katusest väljas ja teataja hinnangul võis majas olla ka üks inimene. Esimesena kell 16.48 kohale jõudnud Otepää päästemeeskond nägi, et puidust eterniitkatusega elumaja on lausleegis, selle katus on sisse kukkunud ning tuld on võtnud ka kõrvalhoone. Suitsusukeldusmeeskond tõi kell 17.23 eluhoonest välja hukkunud keskealise meesterahva.

Otepää, Antsla, Elva ja Rõngu päästjad panid tulele piiri kell 18.12. Hetkel tegeletakse veel viimaste tulekollete otsimise ja kustutamisega. Eluhoone muutus tulekahju tagajärjel kasutuskõlbmatuks, päästjad kustutasid kõrvalhoone ning hoidsid ära tule leviku lähedal olnud sõiduautole.

Päästetööde juhi sõnul oli eluruumidest kuulda suitsuanduri signaali.

Esialgsel hinnangul võis tuli alguse saada hooletust suitsetamisest siseruumides. Päästeamet tuletab meelde, et suitsetada on ohutum ruumidest väljas ja koni tuleb pärast suitsetamist alati hoolikalt kustutada. Ligi pooled inimese surmaga lõppevatest tulekahjudest saavad alguse hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest, mil mööbli vahele või muu põlevmaterjali hulka kukkuv suitsukoni põhjustab tulekahju.

Sündmuse täpsemad asjaolud ja tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine.

Käesoleval aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud 29 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles