EHMUNUD ELANIKUD Poiste relvamäng viis Lasnamäel politsei sekkumiseni (3)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Airsoft relv Nurmsi riigikaitselaagris. Pilt on illustreeriv.
Airsoft relv Nurmsi riigikaitselaagris. Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Lasnamäe linnaosas teatas mööduja täna kella 20 paiku, et Raadiku tänava põõsastikus on kaks inimest, kel käes relvad. Sündmusele reageerinud politseinikud leidsid põllult kaks alaealist poissi, kel mõlemal käes airsoft relvad.

Ida-Harju jaoskonna välijuhi Rait Vilgatsi sõnul rääkisid poisid politseinikele, et olid esmalt veendunud, et kedagi ümbruses ei liigu ning nad soovisid teha väikese mängu maastikul.

Politsei selgitas noorukitele, et avalik linnaruum ei ole koht, kus airsoft relvadega mängida ning et sellisteks mängudeks tuleb leida õige koht ja aeg. «Poisid mõistsid, et olid möödujates hirmu tekitanud ning said aru, et kõrvalised inimesed ei suuda distantsilt aduda, kas keegi kõrvaline on päriselt ohus või kui ohtliku relvaga on sootuks tegu,» selgitas Vilgats.

Peale lastega vestlemist viidi nad koju ning anti üle vanematel.

Põhja prefektuuri operatiivbüroo juht Vaiko Vaher jagas seika juhtumist ka sotsiaalmeediaplatvormil X, kus juhib tähelepanu asjaolule, et tõepoolest on mängu- ja pärisrelval keeruline esmapilgul vahet teha. «Saime kõige kõrgema prioriteediga väljakutse ning vedas et poisid ellu jäid,» kommenteeris Vaher sotsiaalmeedias. 

Airsofti on elav lahingusimulatsioon, kus kaks või enam meeskonda mängivad üksteise vastu sobivuse, oskuste, kindlameelsuse, taktika, psühholoogia ja mõistuse mängu. Mängijad võitlevad omavahel tulirelvade koopiatega, mis lasevad suurel kiirusel väikesi kergeid plastik-või biolagunevaid kuule läbimõõduga 6mm.

Allikas: Eesti Airsofti Liit

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles