Nordicat hiigelsumma eest päästma tõtanud rahvusvahelised konsultandid said kriminaalsüüdistuse (5)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Nordic Aviation Groupi ligi 200 000 euro eest kuus abistavad James Hogan (vasakul) ja James Rigney üritavad lennundusäris omandatud teadmisi kapitaliseerida, kuid tulemused äratavad küsimusi.
Nordic Aviation Groupi ligi 200 000 euro eest kuus abistavad James Hogan (vasakul) ja James Rigney üritavad lennundusäris omandatud teadmisi kapitaliseerida, kuid tulemused äratavad küsimusi. Foto: KARIM SAHIB/AFP/Scanpix

Kevadel Eesti raskustes lennusektorit nõustama palgatud Knighthood Globali taustas ilmneb murettekitavaid detaile. Riik ootab selgitusi ja kaalub võimalust leping konsultantidega lõpetada.

Itaalias on seoses sealse riikliku lennukompanii pankrotiga esitatud kriminaalsüüdistus Knighthood Globali omanikele ja lennundusekspertidele James Hoganile ja James Rigneyle, kirjutab sõltumatu uuriva ajakirjanduse platvorm The Shift News.

Hogan, Rigney ja veel 12 endist lennufirmade Alitalia ja Etihadi funktsionääri on saanud väljaande sõnul süüdistuse raskendavatel asjaoludel toime pandud petturlikus pankrotis, ettevõtet puudutavas valesuhtluses ja järelevalve takistamises, kuid ka ülemäärastes kulutustes majutusele ja lõunasöökidele, mis kõik aitas prokuröride sõnul kaasa Alitalia kokkuvarisemisele. Protsess Rooma Civitavecchia kohtus käib, kohtualused kinnitavad oma süütust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles