Annetuste omastamises kahtlustatav Laupmaa ei ole ikka veel kogu raha välja maksnud

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Henri Laupmaa
Henri Laupmaa Foto: Sander Ilvest

Kuigi omastamises kahtlustatav Henri Laupmaa pidi esmaspäevaks üle kandma droonikampaanias kogutud ligi 225 000 eurot, siis üle poole summast on siiani eestvedajatele laekumata, vahendas ERRi uudisteportaal

Oktoobri alguses kirjutas Postimees, et politsei- ja piirivalveamet (PPA) kahtlustab MTÜd Infograafika ja Ergonoomika Instituut ja selle ainsat juhatuse liiget Henri Laupmaad suures ulatuses vara omastamises. MTÜ juhib platvormi Toeta.me, mis kogus annetusi Ukraina heaks. Kriminaalmenetlus omastamise kohta algatati septembri keskel. 

ERR kirjutas toona, et näiteks ei olnud platvormil kogutud raha kätte saanud Ukraina droonikampaania korraldajad. Kampaania korraldajad üritasid pärast kampaania lõppu annetusplatvormi eestvedajalt, Fundwise'i omanikult Laupmaalt ligi 4000 inimese annetatud enam kui 220 000 eurot kätte saada, kuid tulutult. Tänaseks on selgunud, et kogu kampaaniaga koguti hoopis 225 000 eurot.

«See, et läbirääkimiste käigus tekkis menetlus, on pigem segaduse tulemus, mitte põhjendatud,» ütles Laupmaa oktoobri alguses ERRile kahtlustust kommenteerides, kuid samas kandis päev hiljem siiski drooniettevõttele Threod Systems 100 000 eurot üle.

Droonikampaania eestvedaja Roy Strider ütles ERRile, et sel esmaspäeval pidi Laupmaa oktoobri alguses tehtud kokkuleppe järgi üle kandma ka ülejäänud summa, kuid mees oli teele pannud vaid 10 000 eurot, mis tähendab, et kogu annetuste summast on puudu veel 115 000 eurot. 

Laupmaa teatas ERRile kirjalikus kommentaaris, et kogu summat ei ole võimalik tasuda ja et tal on väga kahju, et on teinud vigu ja valearvustusi ning toonud kaasa praeguse olukorra, kus peab tasuma droonikampaania summa osade kaupa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles