Saaremaa otsib kümnete tuhandete eest Kuressaare joogivee reostuse põhjuse selgitajat

BNS
Copy
Kraanivesi. Pilt on illustreeriv.
Kraanivesi. Pilt on illustreeriv. Foto: Eve Naaber / Sakala

Saaremaa vald kuulutas välja riigihanke, et leida Kuressaare joogivee reostumise põhjuste väljaselgitamiseks eksperthinnangu koostaja. Hanke eeldatav maksumus on 30 000 eurot.

Ekspertinnangu eesmärgiks on välja selgitada Kuressaare joogivee reostumise põhjused, et muuta linna veevõrgu toimimine turvaliseks ning kasutada saadud infot edaspidi veevõrgu hooldusel ning vajadusel ka ümberehituseks. Samuti saab uuringu tulemuste alusel koostada tööjuhised tegutsemiseks sarnastes olukordades.

Töö koosneb veeproovide võtmisest veevärgist ja analüüsiminisest, info kogumisest reostuse tekkimise, selle olemuse ja levimise kohta, veevõrgu tehnilise seisundi hindamisest, modelleerimisest ja avariiolukorra simulatsioonist ning erinevate osapoolte intervjueerimisest.

Kuressaare joogivesi reostus tänavu mitu korda, neist kõige ulatuslikumate tagajärgedega juhtum oli kevadel, mil haigestus kõhutõppe palju inimesi, kuid reostuse põhjus jäi ebaselgeks. Kui kevadist juhtumit seostati ebaõnnestunud kanalisatsioonitorutiku remondiga, mille käigus vigastati veetorustikku, siis septembris olnud reostus viitas probleemidele veehaardes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles