Uued kombed: lindilõikamise asemel korraldatakse tänavafestival

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Rekonstrueeritud Vana-Kalamaja tänava avamine
Rekonstrueeritud Vana-Kalamaja tänava avamine Foto: Taavi Sepp

Tallinna linnavalitsus pole viimase paari aasta jooksul teetööde lõpetamise puhul enam lindilõikamistseremooniaid korraldanud, viimasel ajal tähistatakse tööde lõppu maksumaksja raha eest korraldatavate tänavafestivalidega.

Nii avati mõne aja eest põhjaliku rekonstrueerimise läbinud Vana-Kalamaja tänav kolm päeva kestnud tänavafestivaliga, möödunud nädalal tähistati Pronksi tänava tööde lõppu ühte õhtusse mahtunud tänavafestivaliga.

«Esiteks need festivalid ei mõjuta kuidagi tööde kulgu. Teiseks toimuvad need vahetult enne seda, kui nendele tänavatele lubatakse suurem liiklus. Nende festivalide eesmärk on ühelt poolt tänada kohalikke elanikke, kelle jaoks tee-ehitus on alati ebameeldiv, ent sellest hoolimata vajalik periood. Sellest võibolla olulisem oli kutsuda inimesi nendele tänavatele, et ka kohalikud ettevõtjad saaksid ennast näidata. Et inimesed näeksid, et kohalikesse poodidesse, kohvikutesse, teenindusettevõtetesse on jälle võimalik pääseda,» rääkis abilinnapea Vladimir Svet (kesk) linnavolikogu infotunnis, vastates Isamaa fraktsiooni esimehe Karl Sander Kase küsimusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles