VIDEO, BLOGI JA GALERII Kallas: Eesti ja Soome on Hiinaga ühenduses ning koostöö saab olema tihe

Copy

Riigiprokurör Triinu Olev ja peaminister Kaja Kallas (RE) sõnasid pressikonverentsil, et edasise uurimise eesmärk on teada saada ankru seos kahjustustega. Uurimise jaoks on oluline tihe rahvusvaheline koostöö.

Kui Eesti-Soome gaasitoru purunemise puhul viitavad tõendid, et selle taga võis olla Hiina kaubalaev ja arvatavalt sellelt pärinev ankur, siis kahe riigi vahelise sidekaabli purunemise osas veel põhjustest kindlalt rääkida ei saa, ütles riigiprokurör Triinu Olev teisipäeval pressikonverentsil.

Peaminister lisas, et uurimisversioone on erinevaid ning praegu ei saa veel kindlalt väita, et ankur on sellega kuidagi seotud. Kallas lisas, et Eesti ja Soome on Hiinaga ühendust võtnud ning koostöö saab olema intensiivne.

Keskkriminaalpolitsei uuris, kas merest leitud ese on seotud gaasitoru kahjustusega ning keskenduti ka laevade liikumistrajektooride uurimisele. Uurimistöö on pooleli ja palju on veel tööd teha vaja. Ankrut uuritakse ja püütakse selgitada, mis viisil ankur gaasitoru kahjustuse tekitas.

Ühtlasi on uurijate üks peamiseid eesmärke saada ühendust Hiina alusega, mis seni veel õnnestunud ei ole.

Postimees vahendas sündmust otsepildi ja -blogina.

Kell 17 toimus ka Soomes pressikonverents, kus Eesti ja Soome vahelise gaasijuhtme kahjustust kommenteerisid Soome uurijad.

Tagasi üles