Miks osales Kallas sidekaabli pressikonverentsil? Prokuratuur: ta sai vastata laiematele küsimustele

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Prokuratuur kommenteeris pressikonverentsil Eesti ja Soome vahelise sidekaabli kahjustuse  kriminaalmenetluse hetkeseisu. Fotol vasakul peaminister Kaja Kallas.
Prokuratuur kommenteeris pressikonverentsil Eesti ja Soome vahelise sidekaabli kahjustuse kriminaalmenetluse hetkeseisu. Fotol vasakul peaminister Kaja Kallas. Foto: Pilt videost

Juhtiv riigiprokurör Taavi Pern kommenteeris julgeolekuekspert Erkki Koorti arvamusartikli valguses, et prokuratuur on sidekaabli kahjustuse teemal vältinud spekulatsioone, kuid olnud siiski avatud. Peaminister Kaja Kallas (RE) osales pressikonverentsil aga selleks, et vastata menetlusvälistele küsimustele. 

Juhtiv riigiprokurör Taavi Pern pole Koorti kriitikaga nõus. Ta kommenteeris, et prokuratuur on sidekaablite kahjustuste uurimisel olnud avatud, teinud teiste riigiasutustega koostööd ja informeerinud avalikkust regulaarselt. «Prokuratuur ei ole kuidagi takistanud kindla info avaldamist ja sellised väited ei vasta tõele,» sõnas Pern. 

«Niipea kui õiguskaitseasutused on andnud valitsusele ülevaate juhtumi uurimisest, on riik pöördunud infoga avalikkuse poole. Nii valitsus kui ka prokuratuur kinnitasid möödunud neljapäeva õhtul, et esmased toimingud Eesti-Soome sidekaabli uurimisel on merel tehtud ja need kahjustused on inimese põhjustatud. Samuti kinnitasime, et olemasoleva menetluse raames saame kontrollida ka Eesti-Rootsi sidekaabli kahjustuse asjaolusid, mille puhul on esialgsete andmete põhjal alust arvata, et kahjustused on inimtekkelised, kuid kontrollime seda põhjalikumalt. Ka eile pöördusime olemasoleva infoga avalikkuse poole,» kirjeldas Pern protsessi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles