Kütab kirgi: kas patsient pääseb parema ravini, kui eksperti asendab tippjuht (5)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa ja endine sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Heidi Alasepp.
Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa ja endine sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Heidi Alasepp. Foto: Mihkel Maripuu, Erik Prozes

Uus terviseala asekantsler, kes peaks aitama terviseministril pankroti veerel seisvale tervishoiule eluvaimu sisse puhuda, ei pruugi tulevikus tulla enam tervishoiust, nagu seni on oluliseks peetud, vaid võib osutuda kogemustega tippjuhiks mis tahes alalt.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Heidi Alasepp esitas septembri keskel lahkumisavalduse. Mõlemad ministrid, nii Riina Sikkut (SDE) kui ka Signe Riisalo (RE) on selgitanud, et Alasepal ei tekkinud head läbisaamist meeskonnaga, sealhulgas oma otsese ülemuse kantsler Maarjo Mändmaaga.

Nüüd otsib ministeerium uut asekantslerit, kuid üllatuslikult ei nõuta kandidaadilt seejuures enam tervishoiualast haridust. «Terviseala asekantsler töötab tiimis ja koostöös arstide, õdede, patsientide ja teadlastega,» põhjendas Mändmaa Postimehele, miks sellele kohale sobib ka teisest sektorist tulija. Mändmaa sõnul otsitakse eelkõige tugevat juhti, kes saab hakkama rahvatervise, tervisesüsteemi ja ravimivaldkonna poliitika kujundamise ning elluviimisega. Edukaks kandideerimiseks peab seejuures olema vähemalt magistrikraad ja mõne organisatsiooni, struktuuri või projekti viieaastane juhtimiskogemus. Palgaks pakutakse 5727 eurot.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles