ELU Noore õpetaja töökuulutus pani koolid talle tormi jooksma (14)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Sergei Rjabõškin tänavu kevadel oma tollaste õpilastega Lasnamäe vene gümnaasiumist Pae pargi jooksu autasustamisel. Üle-eelmise kümnendi lõpus Tallinna Pae gümnaasiumi lõpetanud Rjabõškin on pedagoogitöö kõrvalt Eesti tipptasemel orienteeruja.
Sergei Rjabõškin tänavu kevadel oma tollaste õpilastega Lasnamäe vene gümnaasiumist Pae pargi jooksu autasustamisel. Üle-eelmise kümnendi lõpus Tallinna Pae gümnaasiumi lõpetanud Rjabõškin on pedagoogitöö kõrvalt Eesti tipptasemel orienteeruja. Foto: Erakogu

Kui varasemalt Lasnamäel vene gümnaasiumis kehalise kasvatuse tunde andnud Sergei Rjabõškin pani lõppeva kuu algul Facebooki suhtlusvõrgustikku kuulutuse, et otsib tööd õpetajana, tuli talle kiirelt pakkumisi igalt poolt Eestist, Tallinnast Valgani ja Narvast Pärnuni.

«Esimese vastuse sain viie minutiga,» meenutab Rjabõškin (31). «Mõni minut hiljem juba helistati.»

Õpetajate põud Eestis on kauakestev. Arenguseire Keskuse sügise alguse raporti järgi lahkub Eesti üldhariduskoolidest keskmiselt 1500 õpetajat aastas (vt lisalugu). Eriti suur on vajadus reaalainete õpetajate järele.

Rjabõškin, kes lõpetas kümnendi eest Tallinna Tehnikaülikoolis ärinduse ning viis aastat tagasi Peterburi pedagoogikaülikoolis haldusjuhtimise magistriõppe, läbis mullu kevadeks Tartu Ülikoolis põhikooli füüsikaõpetaja kaheaastase mikrokraadiprogrammi. «Füüsika õppimine võttis aega, aga ei olnud nii raske, kui mõni arvab,» lausub ta. Õppetöö TÜs toimus kord kuus nädalavahetustel.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles