Eesti sõlmis USA-ga koostöökokkuleppe tarnekindluse tagamiseks

Postimees
Copy
Pildil on raketisüsteemi HIMARS laskmised Saaremaal. Kasutuselt langevad sõnad on teadlaste uuringu järgi praegu kasutuselt langevad sõnad näiteks «raketisüsteem» ja «tankitõrjerelv», kasvavas trendis aga «gripp» ja «segaolmejäätmed».
Pildil on raketisüsteemi HIMARS laskmised Saaremaal. Kasutuselt langevad sõnad on teadlaste uuringu järgi praegu kasutuselt langevad sõnad näiteks «raketisüsteem» ja «tankitõrjerelv», kasvavas trendis aga «gripp» ja «segaolmejäätmed». Foto: Valmar Voolaid/kaitsevägi

Riigi kaitseinvesteeringute keskuse (RKIK) peadirektor Magnus-Valdemar Saar ja USA kaitseministeeriumi soetamise ja jätkusuutlikkuse asekantsler Dr William A. LaPlante allkirjastasid eelmine nädal NATO peakorteris Brüsselis kahepoolse kokkuleppe, mille eesmärk on tugevdada vastastikust kaitse- ja julgeolekuvaldkonna koostööd varustuskindluse tagamisel.

Kokkulepe põhineb vastastikusel vabatahtlikkuse printsiibil ning võimaldab mõlemal riigil seada eelisjärjekorda kaitsevaldkonna lepingute täitmise, et kindlustada kiireloomuliste ja kriitiliste tarnete õigeaegne ning tõhus kättesaadavus.

«Tänases julgeoleku- ja majanduskeskkonnas on toimepidev tarneahel sõjalise kaitse tagamisel kesksel kohal. Hea meel on näha, et liikmesriigid teevad tihedat koostööd tarnekindluse suurendamisel, mis annab kindluse, et kõik meie hiljuti läbiviidud olulised võimearendushanked jõuavad õigeaegselt kaitseväe käsutusse,» ütles Magnus-Valdemar Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles