Kohtus ei tuvastatud firmajuhi süüd töömehe surmas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusel tuleb täpselt reegleid järgida.
Ehitusel tuleb täpselt reegleid järgida. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Riigikohus jättis muutmata ehitusfirma juhi õigeksmõistmise ehitusmehe surmaga lõppenud tööõnnetuses.

Riigikohus nõustus Tallinna ringkonnakohtu ja Harju maakohtu otsusega, millega mõisteti 43-aastane Peeter õigeks tööohutusnõuete eiramisega ettevaatamatusest surma põhjustamise süüdistuses, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Maakohus ja ringkonnakohus mõistsid mehe õigeks, kuna ei leidnud tema tegevuses kuriteokoosseisu, kuid märkis samas, et kriminaalasjas ei ole piisava selgusega tuvastatud, mis asjaoludel tööõnnetus juhtus ning seetõttu ei ole võimalik langetada ka süüdimõistvat otsust.

«Tööõnnetuse tekkemehhanism on jäänud tuvastamata äärmiselt puudulikult läbi viidud kohtueelse uurimise tõttu ning seda ei ole enam võimalik kohtuliku uurimise käigus kompenseerida,» nentis kohus otsuses.

Süüdistuse kohaselt kukkus 2007. aasta 11. septembril kell 11.15 Viimsis Kooli teel asuval Püünsi koolimaja ehitusel üldehitaja Mark (24) tellingutelt alla, lõi kukkudes pea vastu koolimaja ääristavat betoonvööd ning suri saadud vigastuste tõttu kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles