Martin Helme lasi tütrel oma kütusekaarti kasutada (35)

Postimees
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Sander Ilvest

Eesti Ekspress kirjutas, et ka Martin Helme kütusekaardiga on tangitud praktiliselt samal ajal, kui Helme ise juhatas riigikogu istungit. Helme enda sõnul tankis kütust tema tütar. 

On üldteada fakt, et riigikogu esimeestel ja aseesimeestel on autojuhid, kes neid koju ja tööle sõidutavad. 

Hiljaaegu sattus kütuseskandaali siis veel EKRE saadik Kalle Grünthal, kes oli viieminutilise vahega tankinud oma autosse nii bensiini kui ka diislikütust. Hiljem toodi välja ka asjaolu, et Grünthal viibis riigikogu saalis samal ajal, kui tema kütusekaarti kasutati.

Grünthali suhtes alustas menetlust ka politsei. «Keskkriminaalpolitsei alustas asjaolude kontrollimiseks kriminaalmenetlust, sest ajakirjanduses ilmunud informatsioon viitab sellele, et riigikogu liikme kasutusse antud kütusekaartidega võidi omastada erinevat liiki autokütust. Kriminaalmenetlust alustati omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Kahtlustust ei ole praegu kellelegi esitatud,» kommenteeris prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius.

Lisaks Grünthalile on ajakirjandus toonud ka välja anomaaliaid EKRE saadiku Henn Põlluaasa ja Reformierakonna saadiku Andrus Seeme tankimistes. Nende juhtumite kohta prokuratuur menetlust ei alustanud. 

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles