Julia Aug: holokausti üle elanud rahval on õigus ennast kaitsta (7)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Näitleja ja lavastaja Julia Aug. Kodumaal avalikult sõja vastu sõna võtnud vene näitleja Julia Aug pages 2022. aasta kevadel Eestisse. Siin lavastas ta oma Ukrainas viibivate sõpradega peetud kirjavahetuse põhjal loo «Х** войне. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt».
Näitleja ja lavastaja Julia Aug. Kodumaal avalikult sõja vastu sõna võtnud vene näitleja Julia Aug pages 2022. aasta kevadel Eestisse. Siin lavastas ta oma Ukrainas viibivate sõpradega peetud kirjavahetuse põhjal loo «Х** войне. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt». Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vaba Lava Narva keskuse loovjuht Julia Aug on kodanikupositsiooni ja tundliku sotsiaalse närviga inimesena sotsiaalmeedias väljendanud suurt muret nii Venemaa kui ka Iisraeli ja juudivaenulikkuse pärast. 

Viimastel päevadel on Venemaal jõutud vägivaldsete pogrommideni, millele osundab Aug ka usutluses Postimehele.

Olete võtnud sotsiaalmeedias sõna, kuidas Venemaal on taas hakatud rahvuste vahel viha õhutama. Seoses Hamasi rünnakuga Iisraeli vastu on taas aktuaalseks muutunud antisemitism. Kuidas te sellist rahvussuhete teravnemist kommenteerite?

Rahvustevahelise vaenu õhutamine puudutab muidugi kõiki rahvusi. Selles ei eristata juute, kaukaaslasi, keskaasialasi, ukrainlasi – see on üldine suhtumine.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles