Ametnikud maa- ja ruumiametist: ärge pange sellele liiga suuri ootusi (3)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi kantsler Marko Gorban (vasakul), maa-ameti kinnisvara hindamise osakonna juhataja Veronika Ilsjan ja peadirektor Tambet Tiits esitasid maa-ameti konverentsil erinevaid arvamusi loodava maa- ja ruumiameti kohta.
Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi kantsler Marko Gorban (vasakul), maa-ameti kinnisvara hindamise osakonna juhataja Veronika Ilsjan ja peadirektor Tambet Tiits esitasid maa-ameti konverentsil erinevaid arvamusi loodava maa- ja ruumiameti kohta. Foto: Sander Ilvest

Ametnikud tulid välja ootamatu kriitikaga riigiametitest kokku sulatatava maa- ja ruumiameti (MaRu) aadressil, regionaalminister ja kantsler takerdusid uue ameti reklaamimisel loosungitesse.

Koalitsioonileppe kohaselt peavad eri ametkondade maa- ja ruumiplaneerimisega tegelevad üksused koonduma 2025. aastast MaRuks. Juba paari kuu pärast peab regionaalminister koostöös kliima- ja kultuuriministriga valitsusele uue ameti põhimõtteid ja eesmärke esitlema, kuid teisipäevasel maa-ameti konverentsil näitasid mõned ametnikud plaanile ootamatult hambaid.

«See on katastroofiline! Ma luban, et ei kandideeri sinna peadirektoriks!» teatas transpordiameti peadirektor Priit Sauk kommentaariks MaRu uuenduslikule juhtimismudelile, mis esitluse järgi sisaldab vähemalt neljast ministrist koosnevat nõukogu ja lisaks veel ministeeriumide nõukoda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles