Tulekahjude uurija selgitas välja Viljandi kortermaja plahvatuse põhjustaja (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Mõni päev pärast plahvatust ja suurt tulekahju räägivad Toome 14 kortermaja elanikud rahulikumas meeleolus juhtunust ja näitavad, milliseid kahjustusi sai nende elamine.
Mõni päev pärast plahvatust ja suurt tulekahju räägivad Toome 14 kortermaja elanikud rahulikumas meeleolus juhtunust ja näitavad, milliseid kahjustusi sai nende elamine. Foto: Elmo Riig/Sakala

Viljandis eelmise nädala reede õhtul neljakorruselises kortermajas kärgatanud plahvatuse põhjuste kohta on liikunud erinevaid versioone, nagu see, et süttis rõdul paiknenud gaasigrill, kuid esmaspäeval terve päeva sündmuskohal veetnud Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori Roman Abubikirovi sõnul on nüüdseks selge, et õnnetuse tekitas Poolas toodetud gaasikütteseade.

Püstise reisikohvri mõõtu, ratastel liigutatavat, kümme kilo kaaluvat infrapuna gaasiahju Volteno VO2821, mida saab veebis osta ligikaudu 80 euro eest, tohib selle käsiraamatu järgi kasutada ka rohkem kui 20-ruutmeetriste ruumide kütmiseks, kui tagatud on õhu vaba juurdepääs.

Abubikirov, kellel on päästeameti tulekahjude menetlejana kogemust 11 aastat, ütles pärast plahvatuskohaga tutvumist, et see ruum, kus Viljandis Toome tänav 14 plahvatus juhtus, oli pindalalt kindlasti väiksem kui 20 ruutmeetrit, kuid lisas, et arvestama peab ka seda, kas uksed korteri teistesse ruumidesse olid sel ajal avatud või suletud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles