Miks toetatakse ka Eestis antisemitismi ja Hamasi (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
27. jaanuaril mälestati holokausti ja teiste inimsusvastaste kuritegude ohvreid Tallinnas Rahumäe juudi kalmistul riikliku mälestustseremooniaga.
27. jaanuaril mälestati holokausti ja teiste inimsusvastaste kuritegude ohvreid Tallinnas Rahumäe juudi kalmistul riikliku mälestustseremooniaga. Foto: Taavi Sepp

Poliitikute sõnul tuleb Iisraeli ja Hamasi sõja puhul silmas pidada, et tsiviilisikute õigustest peavad hoolima kõik osapooled ning inimesed ei tohiks sildistada Palestiina tsiviilisikute toetamist Hamasi toetamiseks.

Eesti juudi kogukonna esinaise Alla Jakobsoni sõnul ei mõista ta, kuidas satuvad inimesed Hamasi toetamise teele. «Ma ei saa aru, kuidas võib toetada neid, kes tapavad inimesi, ja veel kutsuda neid Eestisse,» ütles ta Postimehele. «Praegu viibib Iisraelis umbes tuhat inimest, kes on Eestist ja Eesti kodanikud. Nende sugulased on sõjaväes ja need asjad ei ole kerged.»

Küsimusele, mida ta arvab sellest, kui toetatakse Gaza sektori tsiviilelanikke, vastas Jakobson, et kõik seal toimuv on terrorism: «See on nende valik – nad said ju aru, kellega neil on tegemist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles