Kapost lahkuv Arpo: ma ei kavatse oma suud ühegi riigisaladuse teemal kunagi avada

Postimees
Copy
Martin Arpo
Martin Arpo Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeval lõpetas kaitsepolitseis oma teenistuse Martin Arpo, kelle asemel saab 1. novembril uueks peadirektori asetäitjaks seni kaitsepolitsei büroo juhina töötanud Andres Ratassepp.

Arpo sõnas teisipäevaõhtuses ETV saates «Ringvaade», et uksekaart koos käepigistusega on Ratassepale juba üle antud. Kaitsepolitseis töötas Arpo 23 aastat ning see oli tema silmis tormiline periood. 

Mitmekümnele aastale tagasi mõeldes meenutas Arpo ka endist kaitsepolitseiameti juhtivspetsialisti Aleksei Dressenit, kes mõisteti 2012. aastal süüdi riigireetmises. «Dressen teadis rohkem, kui me oleksime tahtnud, aga mitte kõike,» ütles ta. «Kaposse tööletulek algab riigisaladuse julgeolekukontrolliga ja see on kõige paremas mõttes silma peal hoidmine – kui ei ole millegi pärast muretseda, siis ei peagi põdema». Arpo usub, et kaitsepolitseis ei ole ühtegi inimest, kes Vene luure heaks töötab.

Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja nimetab ametisse kaitsepolitsei peadirektori ettepanekul siseminister. Kaitsepolitsei peadirektoril Margo Pallosonil on kolm asetäitjat, lisaks Ratassepale Aleksander Toots ja Martin Perling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles