Mihhail Kõlvart: tekib tunne, et riigile on lasteaiaõpetajad vähem tähtsad kui kooliõpetajad (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (KE) leiab, et kuigi õpetajate streik on ebamugav, on siiski mõistetav, miks õpetajad protestivad. «Viimastel aastatel on nende koormus muudkui kasvanud ja inimresurssi juurde ei tule. Koormust tuleb juurde ja õpetajad jagavad seda omavahel,» lausus Kõlvart.

Haridustöötajate liit teatas reedel, et kuna valitsus venitab palgaläbirääkimistega ega pole erinevalt õpetajatest pakkunud välja ühtki konkreetset plaani kokkuleppe täitmiseks, toimub reedel, 10. novembril Eesti õpetajate hoiatusstreik.

Kas õpetajad oleksid pidanud streikimisega juba varem alustama? Kõlvarti sõnul suurt vahet ei ole, kas see oleks juba toimunud või alles tuleb. «Aga see ongi streigi eesmärk, see on instrument, mida igas valdkonnas töötajad saavad kasutada, et suunata nii tööandja kui ka ühiskonna tähelepanu enda probleemidele. Need probleemid on väga suured – haridusvaldkonna mured on eksistentsiaalsed: mis meid üldse haridussüsteemis ees ootab, kui me ei suuda õpetajate puudust lahendada?» nentis Kõlvart. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles