Hiina suursaadik ähvardas Taipei esinduse avamise korral Eestist lahkuda (26)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Hiina suursaadik Guo Xiaomei hoiatas Eesti-Hiina parlamendirühma esimeest Toomas Kivimäge, et Taipei esinduse avamine võib tähendada tema lahkumist Eestist.
Hiina suursaadik Guo Xiaomei hoiatas Eesti-Hiina parlamendirühma esimeest Toomas Kivimäge, et Taipei esinduse avamine võib tähendada tema lahkumist Eestist. Foto: Mihkel Maripuu

Hiina suursaadik Eestis Guo Xiaomei hoiatas esmaspäeval kohtumisel Eesti-Hiina parlamendirühma esimehe Toomas Kivimäega (RE), et Taipei esinduse avamine võib tähendada tema lahkumist Eestist.

Riigikogus toimunud kohtumine leidis aset Hiina saadiku initsiatiivil ning suursaadik väljendas Kivimäele muret sel kolmapäeval toimuva Taiwani välisministri Eesti-külastuse ja valitsuse otsuse üle lubada avada Eestis Taipei esindus.

«Mis puudutab Taiwani välisministri visiiti, siis siin ma põhjust liigseks mureks ei näe. Meil ei sobi demokraatliku riigina öelda, kes tohib Eestisse reisida ja kes mitte. Aga mis puudutab esinduse avamist, siis siin on selgelt väga tõsine probleem ja väljakutse. Saadiku selge sõnum oli, et see võib tähendada Hiina suursaadiku lahkumist Eestist,» ütles Kivimägi.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles