End kapo töötajana esitlenud kelm varastas eakalt tuhandeid eurosid (1)

Postimees
Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

Politsei alustas esmaspäeval kahe kelmuse uurimist, neist ühes esitles naisele helistanud kelm end kaitsepolitsei (kapo) töötajana ja teises politseinikuna.

76-aastane Tallinnas Lasnamäel elav naine sai telefonikõne tundmatult numbrilt. Helistaja rääkis vene keeles ning esitles ennast kaitsepolitsei töötajana, vahendas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Helistaja teatas, et naise telefonis on viirus, mille abil kurjategijad tahavad varastada raha tema pangaarvelt. Helistaja pakkus naisele võimalust paigaldada telefoni programm, mis telefoni kaitseb. Pärast seda ilmusid naise telefonile mitu korda erinevad numbrid ning helistaja seletas, et käib telefoni kaitsmine.

Pisut hiljem helistas naisele väidetav Swedbanki turvaosakonna töötaja, kes teatas, et petturid hakkavad arvelt raha varastama. Kõne lõppes sellega, et väidetav Swedbanki töötaja sõnas, et kõik on korras. Kokku varastati naise arvelt 6023 eurot.

Teises kelmusjuhtumis sai 62-aastane Lasnamäel elav naine telefonikõne võõralt numbrilt. Helistaja väitis, et on politsei- ja piirivalveametist ning selgitas, et keegi on naise andmeid kasutades soovinud vormistada laenu. Politseinikuna esinenud helistaja selgitas, et ühendab naise pangatöötajaga, kes teda edasi juhendab. Pangatöötajaga palus naise PIN-koode, mida naine ka jagas. Kokku kanti naise kontolt edasi 4120 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles